Een tattoo zetten

Tatoeëren is een ambacht waar veel techniek bij komt kijken. Zelf vind ik goed kunnen tekenen ook een onmisbare factor.

Voordat de tatoeage wordt aangebracht, wordt de huid schoongemaakt en gedesinfecteerd. Zo nodig wordt de huid geschoren. Dit gebeurt met een nieuw wegwerpscheermesje.
Het aanbrengen van een tatoeage moet zo hygiënisch mogelijk gebeuren. Dat wil zeggen; de naald die door je huid gaat, mag niet eerder gebruikt zijn, moet uit een steriele verpakking komen en mag niet met de blote handen worden aangeraakt.
De inkt die gebruikt wordt moet eveneens steriel zijn. De inkt die gebruikt wordt zit in kleine inktcups en wordt alleen voor jou gebruikt. Overgebleven inkt wordt weggegooid.
Tijdens het aanbrengen van de tatoeage worden tissues gebruikt. Uiteraard zijn de tissues schoon en worden direct na gebruik weggegooid.
De tatoeëerder draagt tijdens het aanbrengen van je tatoeage handschoenen en vervangt deze handschoenen telkens als hij of zij iets anders aanraakt dan het tatoeëerapparaat, een tissue of je huid. Na afloop wordt de getatoeëerde plek verzorgd en afgedekt.

Het eventueel bijwerken van de tattoo (mits dit nodig is) moet gebeuren na 5 weken en binnen 2 maanden nadat de tattoo gezet is.
Het bijwerken binnen dat tijdsbestek is service, materiaalkosten.worden wel in rekening gebracht.